Akademia » Przepisy » Przepis na kompot z owoców

Przepis na kompot z owoców

  • 3-4 litry wody
  • 2 gruszki
  • 3 jabłka
  • 5 suszonych śliwek
  • 3 daktyle
  • 3 figi
  • 1/2 laski wanilii
  • cynamon
  • 1 goździk
  • 2 plastry imbiru


Sposób przygotowania

Zagotuj wodę. Dodaj grubo pokrojone suszone i świeże owoce. Po chwili przyprawy.
Gotuj pod przykryciem ok. 30 min na małym ogniu.

Podawaj ciepły kompot posypany płatkami migdałowymi.

Jeśli kompot jest dla Ciebie za mało słodki, dodaj więcej suszonych owoców, które go dosłodzą :)

Kompot przechowuje się do 5 dni w lodówce.

Kompot jest bez cukru, świetny na jesienno - zimowe chłody, choć nie tylko. Rozgrzewa nawet najbardziej zmarznięty organizm, a dzięki naturalnemu słodkiemu smakowi daje poczucie przyjemności. Jak jeden się skończy, gotuję następny.
Moi przyjaciele go uwielbiają i wiedzą, że u mnie zawsze mogą liczyć właśnie na ciepły kompot. Mój domowy hit - prosty w składnikach i łatwy w przygotowaniu, a do tego przepyszny :)

Polecam też artykuł mojego autorstwa "Kompot - cudowny napój" :)

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)


Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2018 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.