Akademia » Przepisy » Przepis na mleczko migdałowe

Przepis na mleczko migdałowe

  • 1 szklanka migdałów
  • 3 szklanki wody


Sposób przygotowania

Migdały zalej wrzątkiem, a potem obierz je ze skórki. Następnie zmiksuj migdały razem z wodą w malakserze na jednolitą masę.

Gotowy napój można przecedzić przez tetrę / pieluchę, aby płyn był bez grudek, a gęstą masę można zużyć dodając do porannej kaszki.

Jeśli kolor i gorzkawy smak nie przeszkadza, migdały można zmielić nie obierając ze skórki.

Mleczko można używać do zup, porannej kaszy, kawy zbożowej, duszonych warzyw itd.

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)


Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2018 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.