Akademia » Przepisy » Przepis na owsiankę prowansalską

Przepis na owsiankę prowansalską

  • 4 łyżki płatków owsianych (do uprażenia)
  • wrzątek, ok. 1/2 szklanki
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 3-4 suszone daktyle
  • 2 płaskie łyżeczki suszonej lawendy
  • plasterek imbiru
  • woda


Sposób przygotowania

Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, dolać wrzątek, wsypać pokruszone orzechy, migdały i pokrojone daktyle. Dodać imbir i lawendę. Dolać wodę, jeśli uprzednio dolany wrzątek został wchłonięty przez płatki i owoce.

SMACZNEGO :)

Komentarz autorki :)

Mam nowy przepis! sam się ułożył, bo mój przyjaciel wrócił z Prowansji i przywiózł woreczek suszonej lawendy mówiąc, że jadł lawendowe lody i inne lawendowe rzeczy. wytrzymałam do śniadania i oto co wyszło (słodko- wytrawne, dobre..)


Autor przepisu: Magdalena Grenda - uczestniczka warsztatów :)
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2017 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.