Składniki
  • 1,5 l wody
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 buraczki
  • 1 ziemniak
  • 2 ogórki
  • fasolka - owoce dojrzałej szparagowej
  • pieprz
  • 5 liści jarmużu
  • sól
  • lubczyk + szczypiorek + natka pietruszki do posypania
  • 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania

Wodę zagotuj, rzuć kaszę jaglaną, dodaj w kostkę pokrojoną marchew, pietruszkę, buraki, ziemniak, ogórki

i dojrzałe owoce fasolki szparagowej.

Wsyp pieprz i gotuj, aż warzywa zmiękną. Wtedy dodaj pokrojony w paski jarmuż, sól do smaku i gotuj jeszcze ok. 1 minutę. Wyłącz.
Zupę posyp posiekanymi ziołami (lubczyk, natka, szczypiorek) i polej oliwą.

Ogród dał, a ja zrobiłam pyszną zupę 🙂
Plewiąc, czyli usuwając chwasty w ogrodzie, wyrwały mi się 2 marchewki, 2 pietruszki, 2 buraczki, 1 ziemniak. Fasolka ze szparagowej stała się pełną dojrzałych owoców, a na krzaku wisiały jeszcze 2 ogórki. Pomyślałam – dobry 'materiał’ na sierpniową zupę 🙂 Wychodząc z ogrodu dostrzegłam uśmiechający się do mnie jarmuż i lubczyk.
Z tego wszystkiego ugotowałam przepyszną zupę.
Dobrze być otwartym na to, co daje natura… co daje życie i drugi człowiek 🙂

Życzę Smacznego i na Zdrowie 🙂

Autor
Anna Krasucka

Udostępnij ten wpis
FacebookTwitterEmailPinterest

Zobacz też inne przepisy

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments