Akademia » Przepisy » Przepis na zupę z ogrodu

Przepis na zupę z ogrodu

  • 1,5 l wody
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 buraczki
  • 1 ziemniak
  • 2 ogórki
  • fasolka - owoce dojrzałej szparagowej
  • pieprz
  • 5 liści jarmużu
  • sól
  • lubczyk + szczypiorek + natka pietruszki do posypania
  • 2 łyżki oliwy


Sposób przygotowania

Wodę zagotuj, dodaj w kostkę pokrojoną marchew, pietruszkę, buraki, ziemniak, ogórki

















i dojrzałe owoce fasolki szparagowej.



Wsyp pieprz i gotuj, aż warzywa zmiękną. Wtedy dodaj pokrojony w paski jarmuż, sól do smaku i gotuj jeszcze ok. 1 minutę. Wyłącz.
Zupę posyp posiekanymi ziołami (lubczyk, natka, szczypiorek) i polej oliwą.

Ogród dał, a ja zrobiłam pyszną zupę :)
Plewiąc, czyli usuwając chwasty w ogrodzie, wyrwały mi się 2 marchewki, 2 pietruszki, 2 buraczki, 1 ziemniak. Fasolka ze szparagowej stała się pełną dojrzałych owoców, a na krzaku wisiały jeszcze 2 ogórki. Pomyślałam - dobry 'materiał' na sierpniową zupę :) Wychodząc z ogrodu dostrzegłam uśmiechający się do mnie jarmuż i lubczyk.
Z tego wszystkiego ugotowałam przepyszną zupę.
Dobrze być otwartym na to, co daje natura... co daje życie i drugi człowiek :)

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)


Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2019 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.