Akademia » Warsztaty » Zdrowe przetwory domowe

Zdrowe przetwory domowe

Data warsztatu 8 września 2018 ( sobota ), od 15:00 do 19:30
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis

Domowe przetwory to najlepszy sposób na zatrzymanie smaków i aromatów lata. Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory - oryginalne jednogarnkowe potrawy, powidła, soki, przeciery, kompoty, sosy, octy ziołowe i owocowe - możliwości jest wiele.
Wszystkie te w jesienne lub zimowe dni smakują szczególnie, a do tego są pełnowartościowym pożywieniem.

Na warsztatach samodzielnie przygotujesz, pod moim czujnym okiem, potrawy jednogarnkowe na słono, a następnie je zawekujesz. Te potrawy są zbawieniem wtedy, gdy nie masz czasu na większe gotowanie. Otwierasz słoik, podgrzewasz zawartość i z kaszą, ziemniakami lub chlebem masz ciepły i zdrowy posiłek.

Dowiesz się, z czego można robić smaczne przetwory, nauczysz się je przyrządzać.
Mimo, że dziś wszystkie znajdziemy na sklepowych półkach, nic nie sprawi takiej satysfakcji, jak samodzielnie przygotowany letni specjał podany zimową, mroźną porą. Poza tym efektownie opakowany może być wspaniałym, niebanalnym prezentem... jak np. mój słynny bigos, który gotuję raz w roku w dwóch wielkich garach. Dla moich przyjaciół stał się już tradycją, który im przynoszę w prezencie w chłodne zimowe dni :)

Są dni, że się spieszysz - otwórz taki słoik z jednogarnkowym daniem, podgrzej zawartość, ugotuj do tego kaszę lub ryż i posiłek gotowy.

Zapraszam do wypróbowania moich najlepszych przepisów wytrawnych, na słono (coś na słodko też będzie) :)

W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 30 min.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)

Poziom trudności dla wszystkich
Liczba uczestników od 8 do 20
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
  • samodzielne (2-3 osoby dorosłe) wyposażone stanowisko pracy do gotowania (kuchnia 4 palnikowa + piekarnik)
  • wszystkie potrzebne produkty, głównie EKOLOGICZNE
  • napoje dopasowane do tematu i pory roku
  • skrypty z przepisami
  • duuuużo smakowitego jedzenia
  • miłą atmosferę
  • UWAGA! Podczas warsztatu ugotujesz / przyrządzisz kilka potraw, które częściowo spożyjesz na miejscu, a resztę zabierzesz ze sobą do domu i tym sposobem masz zapewnione wyżywienie na cały dzień.
Cena 260 zł/osoba Zgłaszam się na warsztat
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2018 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.