Akademia » Przepisy » Przepis na zupę szczawiową

Przepis na zupę szczawiową

  • 1 l wody
  • 1/3 szklanki mleka owsianego lub kokosowego (ciekawie wychodzi) lub ryżowego
  • pieprz
  • sól do smaku
  • 6 garści szczawiu (najlepszy rośnie w lesie lub na łące)
  • 2 jajka


Sposób przygotowania

Wodę zagotuj, dodaj mleko, potem pieprz, sól i umyty i pokrojony szczaw. Pogotuj ok 5-7 minut. Odstaw z ognia.
Wlej mieszając roztrzepane jajka (powstaną takie farfocle, jak ja to mówię :) i zupa gotowa.

Zupa jest moim przysmakiem, gdy przychodzi wiosna. Wtedy czym prędzej wybieram się do lasu lub na łąkę w poszukiwaniu pierwszych listków młodego szczawiu. Zupka uspakaja rozgrzaną na wiosne wątrobę. Gości w moim domu kilka razy w czasie wiosennym, a znajomych zaskakuje swą prostotą i smakiem. Pycha.

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)


Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2017 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.