Akademia » Artykuły » Jabłkiem usuń zaparcia

Jabłkiem usuń zaparcia



Jabłko, nasz rodzimy owoc jest naturalnie dostępny praktycznie przez cały rok. Wartościowy pod wieloma względami, szczególnie polecam przy problemach z wypróżnieniami. Zmiękcza masy kałowe wspomagając jelita w ich usuwaniu, tym samym oczyszczając ciało z zalegających toksyn. Na dodatek odżywia i regeneruje florę bakteryjną. Nic, tylko jeść. W moim domu jabłka jemy codziennie w różnych wersjach, tym bardziej, że są z naszego sadu.

Co z jabłek można:
- na surowo - pyszna i zdrowa przegryzka
- świeżo wyciskany sok - cudnie usprawnia trawienie + wzmacnia
- mus jabłkowy
- jabłko pieczone w piekarniku
- jabłka duszone w sosie własnym
- jabłka na parze - odkwaszają
- surówka z marchewki z dodatkiem jabłek
- surówka z selera z jabłkami
- szarlotka / jabłecznik
- rogaliki nadziewane jabłkami
- kaczka nadziewana jabłkami
- jabłka duszone z wątróbką
- racuchy drożdżowe z jabłkami
- placki / naleśniki z tartymi jabłkami
- jabłka w cieście
- zapiekany ryż z jabłkami
- jabłka nadziewane
- wino z jabłek
- cydr
- ocet jabłkowy - do sałatek i zup



Co dodacie?

Serdecznie ❤️
Ania Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco, dlatego
Chciałabym wysłać Ci list
o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2022 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.