Akademia » Artykuły » Jedzenie może cieszyć

Jedzenie może cieszyć



Czuję wdzięczność za dary z mojego ogrodu.
Szczególnie teraz doceniam ich piękno i moc oraz to, że mnie odżywiają na różnych poziomach - głównie Serce, Śledzionę i Wątrobę.



Marchewka i topinambur świetnie się przechowały w ziemi - są takie jędrne.
a młodziutka zielenina pnie się do słońca dając wiosenne odświeżenie.



Motywacja ogrodnicza rośnie. Jednak bez pracy nie ma kołaczy. Wiem to dobrze. Zatem najpierw kopanie, sianie, podlewanie, plewienie, hakanie, spulchnianie, a potem zbiór plonów i radość z nich. No i dalsza praca - gotowanie, wekowanie, suszenie, kiszenie, jedzenie.

Podobnie jest ze zdrowiem, wymaga odpowiedniej dbałości i regularnej pielęgnacji, aby móc się nim cieszyć do końca życia.
Jednak znajdując w tym wszystkim przyjemność, nie czuję trudu pracy.

Bo nie cel się liczy, ale droga do niego i ona jest sensem życia.

Dbajmy o nastrój, jedzenie może cieszyć.
Co dziś u Was na stołach?

Zdrowia Kochani ❤️
Ania

Tekst: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Najbliższe terminy

26.11
-
29.11
Odzyskaj energię naturalnie
04.02
-
07.02
Potęga trawienia
24.07
-
31.07
Rodzinne wakacje nad jeziorem
31.07
-
07.08
Moc regeneracji z natury

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2020 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.