Akademia » Artykuły » Jedzenie na wyjeździe

Jedzenie na wyjeździe



Jedziesz na urlop, chcesz odpocząć, zregenerować siły, odkryć coś nowego. Szukasz noclegu w pięknej okolicy, zwracasz uwagę, czy mają parking dla gości i wifi, czytasz o atrakcjach okolicy. I zapominasz o tym by sprawdzić, czy jedzenie, które na miejscu serwują, jest dobre jakościowo i służy Twojemu żołądkowi i samopoczuciu. Czemu o tym nie myślisz? Bo to przecież taka oczywistość. Wychodzisz z założenia, że jedzenie będzie przepyszne i poczujesz się po nim dobrze. A tu niespodzianka. Bo owszem, piszą, że jedzenie jest domowe, ale jednak jest Ci po nim ciężko, czujesz ospałość, a czasem nawet masz bóle brzucha, biegunkę lub zaparcia. Urlop nagle traci blask i mija ekscytacja, bo nie możesz w pełni z niego korzystać, nie mówiąc już o regeneracji. Bo co robi ciało, które pobolewa? Cierpi i opada z sił, zamiast się wzmacniać całym tym pięknym urlopem. I wprawdzie widoki z okna pokoju masz cudowne, ptaszki śpiewają, przepływająca obok rzeczka pięknie szumi, a Ty siedzisz lub leżysz i nie bardzo możesz czerpać z tego radość.



Skąd znam takie scenariusze? Od Was. Opowiadacie o tych doświadczeniach w kontekście jedzenia na wyjazdach ze mną, gdzie macie spokojną głowę, bo wiecie, że potrawy są wyjątkowo smaczne i sycące. W dodatku mówicie, że po tym jedzeniu czujecie się wzmocnieni i coraz zdrowsi. Bo tak jest. Jadłospis na czas wyjazdu dokładnie przemyśliwuję i komponuję odpowiednie połączenia - każdy posiłek, każdy dzień i cały wyjazd. Konkretne potrawy i zestawienia nie są przypadkowe, ale wynikają z mojego wieloletniego doświadczenia w temacie odżywiania dla zdrowia. Wiem, co służy na śniadanie, co najlepsze na obiad, a co na kolację. Znam również możliwości trawienne uczestników i wiem, co dobrze im zrobi na talerzu podczas danego tematu wyjazdu. Oczywiście pora roku i lokalność produktów są dla mnie również ważnym wyznacznikiem. Przeszkalam personel siedlisk i nieustannie czuwam podczas wyjazdu już na miejscu, nad jakością przygotowywanych potraw.
A pozytywne efekty odczuwacie Wy, moi Kochani, o czym z radością donosicie.

Jedzenie może być pyszne i zdrowe, należy o to dbać, bo jest najlepszą medycyną. Na wyjazdach ze mną zyskujecie dodatkowo mnóstwo inspiracji, które przenosicie do swoich domów i codziennego życia.

Serdecznie ❤️
Ania Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco, dlatego
Chciałabym wysłać Ci list
o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2021 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.