Składniki
  • 3-4 litry wody
  • 2 gruszki
  • 3 jabłka
  • 5 suszonych śliwek
  • 3 daktyle
  • 3 figi
  • 1/2 laski wanilii
  • cynamon
  • 1 goździk
  • 2 plastry imbiru
Sposób przygotowania

Zagotuj wodę. Dodaj grubo pokrojone suszone i świeże owoce. Po chwili przyprawy.
Gotuj pod przykryciem ok. 30 min na małym ogniu.

Podawaj ciepły kompot posypany płatkami migdałowymi.

Jeśli kompot jest dla Ciebie za mało słodki, dodaj więcej suszonych owoców, które go dosłodzą 🙂

Kompot przechowuje się do 5 dni w lodówce.

Kompot jest bez cukru, świetny na jesienno – zimowe chłody, choć nie tylko. Rozgrzewa nawet najbardziej zmarznięty organizm, a dzięki naturalnemu słodkiemu smakowi daje poczucie przyjemności. Nawilża, ale nie zaśuzowuje – więcej w temacie polecam webinar Patologiczna Wilgoć vs potrzebne Nawilżenie.

Gdy jeden się skończy, gotuję następny. Moi przyjaciele go uwielbiają i wiedzą, że u mnie zawsze mogą liczyć właśnie na ciepły kompot. Mój domowy hit – prosty w składnikach i łatwy w przygotowaniu, a do tego przepyszny 🙂

Polecam również artykuł „Kompot – cudowny napój 🙂

Życzę Smacznego i na Zdrowie 🙂

Autor
Anna Krasucka

Udostępnij ten wpis
FacebookTwitterEmailPinterest

Zobacz też inne przepisy

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments