Składniki
  • 4 łyżki płatków owsianych (do uprażenia
  • wrzątek, ok. 1/2 szklanki
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 3-4 suszone daktyle
  • 2 płaskie łyżeczki suszonej lawendy
  • plasterek imbiru
  • woda
Sposób przygotowania

Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, dolać wrzątek, wsypać pokruszone orzechy, migdały i pokrojone daktyle. Dodać imbir i lawendę. Dolać wodę, jeśli uprzednio dolany wrzątek został wchłonięty przez płatki i owoce.

SMACZNEGO 🙂

Komentarz autorki 🙂

Mam nowy przepis! sam się ułożył, bo mój przyjaciel wrócił z Prowansji i przywiózł woreczek suszonej lawendy mówiąc, że jadł lawendowe lody i inne lawendowe rzeczy. wytrzymałam do śniadania i oto co wyszło (słodko- wytrawne, dobre..)

Autor
Magdalena Grenda - uczestniczka moich warsztatów

Udostępnij ten wpis
FacebookTwitterEmailPinterest

Zobacz też inne przepisy

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments