Na rozgrzaną patelnię włóż masło, dodaj pokrojony szczypiorek i chwilę podduś.
W misce porządnie roztrzep jajka i wlej je na patelnię. Popierz, posól i dodaj pokojonego pomidora.
Delikatnie mieszaj, aby jajecznica się nie przypaliła, a pomidory nie do końca rozwaliły.
Gotową jajecznicę przełóż na talerzyk, po wierzchu posyp posiekaną rukolą :) i gotowe :)
MOJE ŚNIADANIE w innym wydaniu niż co dzień :) - pycha, u nas króluje tylko w sezonie letnim ze względu na składniki :)
Wiele lat temu, w 1994 rok byłam w odwiedzinach u znajomej, której mama jest Meksykanką i to ona uraczyła mnie tak cudowną potrawą. Nie znałam połączenia jajecznicy z pomidorami. Smak zapamiętałam na zawsze i od lat latem robię właśnie taką jajecznicę - lekką, sytą i odświeżającą :) A na cześć mamy Meksykanki, nazwałam tę potrawę jajecznicą po meksykańsku.
Uczestnicy warsztatów często pytają, jak zrobić smaczną jajecznicę wg kuchni pięciu przemian. Ano tak, jak podałam w przepisie. Jeśli jajecznica jest bez pomidorów, to kończę po prostu na soli :)
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
19.05 - 22.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę - 1 OSTATNIE MIEJSCE |
02.06 - 05.06 | Magiczne Oczyszczanie i Odmładzanie |
23.07 - 30.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem - OSTATNIE MIEJSCA DLA 3 RODZIN |
30.07 - 06.08 | Moc regeneracji z natury |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.