Kapustę włóż do dużego garnka i wlej tyle wody, aby przykryć dno. Jeśli nie masz dużego garnka, pokrój kapustę wedle możliwości garnkowych. Postaw na ogień i niech się gotuje do miękkości kapusty. W razie potrzeby dolej wrzątku, aby kapusta się nie przypaliła.
Wyjmij na talerz, pokrój w grube plastry, i na gorącą kapustę połóż kawałki masła, aby się rozpuściło, posól i posyp szczypiorkiem (u mnie cebula już szczypiorkuje :). Oliwki dołóż do smaku. Ogórek kiszony również świetnie pasuje.
Kapusta wyśmienicie smakuje z ziemniakami w mundurkach.
Często na kolację gotuję takie proste dania, które są lekkostrawne i aromatyczne w smaku. A ja mam czas na czytanie książki :)
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
20.01online | Pięć Przemian od podstaw |
04.02 - 07.02 | Potęga Trawienia - wyjazd |
10.02online | Zioła i przyprawy w kuchni |
18.03 - 21.03 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
17.06 - 20.06 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
24.07 - 31.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem |
31.07 - 07.08 | Moc regeneracji z natury - wyjazd |