Imbir zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie plasterki, pomarańczę w trochę grubsze i wrzuć do dzbanka na herbatę. Dodaj goździki, liście stewii lub pokrojone daktyle i owoce goji.
Wszystkie składniki zalej wrzątkiem i odstaw na 20 min. do zaparzenia.
Napój imborowo - pomarańczowy odkryłam pewnej zimy będąc w 2 różnych knajpkach. Podawali z dużą ilością goździków i z miodem. To była miłość od pierwszego wejrzenia - nie dość, że mnie rozgrzewał, to i lekko nawilżał, jak dla mnie rewelacyjnie zrównoważony :) Nie jestem zbyt wielką fanką cytrusów zimą, jednak napój imbirowo - pomarańczowy jest wyjątkowy. Serwuję go w moim domu czasami, aby odświeżyć organizm, a jednocześnie rozgrzać.
Pycha, bardzo polecam :)
Dodałam stewię (rośnie na moim kuchennym ziołowym parapecie) dla słodyczy, zamiast miodu i owoce goji dla równowagi, z których w Chinach też parzy się herbatkę. Jeśli nie masz 2 ostatnich składników, dodaj po prostu miód lub ksylitol - będzie równie smaczna :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
19.05 - 22.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę - 1 OSTATNIE MIEJSCE |
02.06 - 05.06 | Magiczne Oczyszczanie i Odmładzanie |
23.07 - 30.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem - OSTATNIE MIEJSCA DLA 3 RODZIN |
30.07 - 06.08 | Moc regeneracji z natury |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.