Akademia » Przepisy » Przepis na truskawki na mięcie

Przepis na truskawki na mięcie

  • ½ kg truskawek
  • domowy mus gruszkowy
  • cynamon
  • sól
  • mięta
  • mleko kokosowe
  • płatki róży do ozdoby


Sposób przygotowania

Truskawki przekrój na pół, wrzuć do garnka, postaw na ogień i doprowadź do zagotowania. Dodaj mus gruszkowy, cynamon i sól. Gotuj ok 5 min.
Miętę drobno posiekaj i połóż na spód miseczki, w której będziesz serwować truskawki.
Truskawki włóż do miseczki, polej 2 łyżkami mleka kokosowego i przyozdób płatkami róży.

Truskawki są smaczne zarówno na surowo jak i podgotowane. Ten deser dedykuję szczególnie osobom, którym wiecznie zimno oraz tym z osłabionym układem trawiennym. Dlaczego? Gdyż te osoby wręcz unikają surowych truskawek, bo źle się po nich czują. A proces przetworzenia termicznego powoduje, że są one lżej strawne :)
Poza tym deser Truskawki na mięcie cudownie nawilża, co szczególnie potrzebne nam jest przy upalnym lecie.

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco, dlatego
Chciałabym wysłać Ci list
o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2021 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.