Groch przepłucz i namocz w wodzie na kilka godzin, zmieniając ją 3 razy. Ugotuj w świeżej wodzie. Kapustę drobno pokrój, zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około godziny. Dodaj uduszoną cebulę, przykryj i duś jeszcze kilka minut.
Groch wymieszaj z kapustą i całość dopraw.
Tradycyjna, staropolska potrawa wigilijna, prosta i smaczna :) Choć u mnie na Pomorzu nie gotowało się grochu z kapustą na Wigilię, to na Mazowszu poznałam tę potrawę i polubiłam :)
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
19.05 - 22.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę - 1 OSTATNIE MIEJSCE |
02.06 - 05.06 | Magiczne Oczyszczanie i Odmładzanie |
23.07 - 30.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem - OSTATNIE MIEJSCA DLA 3 RODZIN |
30.07 - 06.08 | Moc regeneracji z natury |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.