Groch przepłucz i namocz w wodzie na kilka godzin, zmieniając ją 3 razy. Ugotuj w świeżej wodzie. Kapustę drobno pokrój, zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj około godziny. Dodaj uduszoną cebulę, przykryj i duś jeszcze kilka minut.
Groch wymieszaj z kapustą i całość dopraw.
Tradycyjna, staropolska potrawa wigilijna, prosta i smaczna :) Choć u mnie na Pomorzu nie gotowało się grochu z kapustą na Wigilię, to na Mazowszu poznałam tę potrawę i polubiłam :)
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
22.04 - 25.04 | Po energię wiosny - wyjazd |
19.05 - 23.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę |
17.06 - 20.06 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
24.07 - 31.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem |
31.07 - 07.08 | Moc regeneracji z natury - wyjazd |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.