W garnku na zupę zagotuj wodę, dodaj drobno pokrojoną marchew, ziemniak, pietruszkę, seler i por.
Gotuj ok. 20 minut, potem dodaj ziele angielskie i pieprz, sos sojowy lub sól oraz cieciorkę, a po chwili obrane ze skórki i grubo pokrojone pomidory, liście laurowe, amarantus, masło i pokrojone grzyby.
Gotuj kolejne 20 minut.
Na talerzu posyp posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Uwielbiam czas grzybobrania. Jesień właśnie z tym mi sie kojarzy. Chodzenie po lesie w poszukiwaniu grzybów jest dla mnie głęboko odprężające. Organzim oczyszcza się w tak czystym powietrzu. Gorąco zachęcam :) No i oczywiście smaki grzybowe w kuchni - sam rarytas :)
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
20.01online | Pięć Przemian od podstaw |
04.02 - 07.02 | Potęga Trawienia - wyjazd |
10.02online | Zioła i przyprawy w kuchni |
18.03 - 21.03 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
17.06 - 20.06 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
24.07 - 31.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem |
31.07 - 07.08 | Moc regeneracji z natury - wyjazd |