W garnku na zupę zagotuj wodę, dodaj drobno pokrojoną marchew, ziemniak, pietruszkę, seler i por.
Gotuj ok. 20 minut, potem dodaj ziele angielskie i pieprz, sos sojowy lub sól oraz cieciorkę, a po chwili obrane ze skórki i grubo pokrojone pomidory, liście laurowe, amarantus, masło i pokrojone grzyby.
Gotuj kolejne 20 minut.
Na talerzu posyp posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Uwielbiam czas grzybobrania. Jesień właśnie z tym mi sie kojarzy. Chodzenie po lesie w poszukiwaniu grzybów jest dla mnie głęboko odprężające. Organzim oczyszcza się w tak czystym powietrzu. Gorąco zachęcam :) No i oczywiście smaki grzybowe w kuchni - sam rarytas :)
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
19.05 - 22.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę - 1 OSTATNIE MIEJSCE |
02.06 - 05.06 | Magiczne Oczyszczanie i Odmładzanie |
23.07 - 30.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem - OSTATNIE MIEJSCA DLA 3 RODZIN |
30.07 - 06.08 | Moc regeneracji z natury |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.