Dzięki praktyce prostych sposobów wzmacniających trawienie zobaczysz, jak to jest poczuć się lekko i odzyskać energię.
Masz dość ciągłego uczucia ciężkości i zmęczenia?
Nie możesz się prawidłowo wypróżnić i oczyścić?
Tęsknisz za naturą, prostotą i odpoczynkiem?
Pragniesz równowagi w ciele i umyśle?
_
Czy wiesz, że od tego, jak trawisz zależy Twoje pełne zdrowie, dobre samopoczucie, jasność umysłu, szczupła sylwetka, promienna skóra oraz jakość i długość życia?
Wszystkie choroby zaczynają się w układzie trawiennym
i prawie wszystkie są do wyleczenia przez układ trawienny.
Ta stara maksyma z medycyny chińskiej pokazuje, że u podstaw zdrowia leży właśnie trawienie. Zatem podaruj sobie czas dobroci dla ciała i ducha z odpowiednio skomponowanymi potrawami i naparami, które potrafią przywrócić równowagę Twojemu trawieniu, a tym samym całemu organizmowi. Do tego łagodny ruch, głębokie oddechy, delikatny masaż i wyciszenie umysłu w naturze.
To czas relaksu i potrzebnego Ci odpoczynku oraz dużo inspiracji na życie w harmonii i zdrowiu. Niezależnie od tego ile masz lat – w każdym momencie możesz zadbać o to, by siły witalne wróciły. Jak? Dowiesz się podczas warsztatu.
Dlaczego w lutym
Początek lutego jest szczególnym momentem w roku, kiedy to wzmacnia się i regeneruje układ trawienny.
To czas przełomu między kończącym się cyklem rocznym a początkiem nowego.
To najlepsza pora na postanowienia, gdyż rozpędzająca się energia natury w tym okresie roku wspiera i dodaje sił do wytrwania w nich.
To moment przywracania równowagi trawiennej, budowy odporności oraz odzyskiwania sił witalnych.
Tego właśnie potrzebujesz?
Warsztat poświęcony jest potędze trawienia od jego funkcjonowania, przyczyn zaburzeń i sposobów na przywrócenie jego sprawności. Powiedzenie ‘Jesteś tym, co jesz’ zawiera tylko część prawdy, gdyż jeszcze większe znaczenie ma prawidłowy przebieg procesów trawiennych. Bez niego nie będzie silnej odporności i dobrego zdrowia.
Zatem ‘Jesteś tym, co strawisz i wchłoniesz’. Trawienie zaczyna się już w jamie ustnej, a kończy jelitem grubym i wypróżnieniem, czyli oczyszczeniem. Po drodze dzieje się wiele procesów, które przebiegają płynnie i pokarm się wchłania wzmacniając organizm lub są zaburzone dając różne objawy typu zgaga, wzdęcia, gazy, senność, bóle brzucha, zaparcia, biegunki, bo pokarm się źle trawi i nie wchłania, co osłabia organizm.
W dalszej kolejności skutkiem jest zaśluzowanie, nadwaga lub niedowaga, otyłość, ciężkość myślenia i ogólnego funkcjonowania, słaba odporność lub jej brak, częste infekcje, przewlekłe zmęczenie, bezsenność i cały szereg chorób cywilizacyjnych.
Twój układ trawienny posiada naturalną zdolność do regeneracji, ale tryb życia, jaki prowadzisz powoduje, że sam przestaje sobie z tym radzić. Podczas wyjazdu dowiesz się, jak naturalnymi metodami (głównie jedzeniem), długofalowo wzmocnić trawienie i przywrócić witalność i radość życia. Jeśli Twoim problemem jest nadwaga, dowiesz się, jak schudnąć.
To szczególny czas w naturze i w Tobie. Zgłębisz tajniki prawdziwie naturalnej profilaktyki zdrowia w holistycznym podejściu do człowieka. Nauczysz się korzystać z dobrodziejstw natury, a także prostych patentów na dbanie o siebie – w łatwy i zdrowy sposób.
Dla kogo
- Jeśli Twoim problemem jest nadwaga / otyłość i chcesz schudnąć lub niedowaga i chcesz przytyć.
- Jeśli cierpisz na zaparcia, zgagę, wzdęcia, bóle brzucha.
- Jeśli prowadzisz stresujący tryb życia i doskwiera Ci przewlekłe zmęczenie.
- Jeśli interesuje Cię profilaktyka zdrowia i szukasz inspiracji.
- Jeśli zmagasz się z różnymi dolegliwościami – najczęstszym ich źródłem jest osłabiony układ trawienny.
- Jeśli chcesz odzyskać blask i elastyczność skóry.
- Jeśli potrzebujesz odpoczynku, regeneracji, pysznego jedzenia i czasu dla siebie.
- Jeśli czujesz zastój i potrzebujesz ruszyć z miejsca.
- Jeśli posypało Ci się zdrowie i masz w sobie silne postanowienie zadbania o siebie.
- Jeśli pragniesz poznać ciekawe i inspirujące osoby.
To ten warsztat jest dla Ciebie.
Zapraszam po konkretną wiedzę praktyczną, z której możesz samodzielnie korzystać później w domu przez długie lata.
Dlaczego ze mną
Już jako dziecko często towarzyszyły mi dolegliwości trawienne, jednak myślałam, że to normalne i przyzwyczaiłam się z nimi żyć.
Zaparcia miałam od zawsze, nawet wielodniowe, ale o tym się nie rozmawiało. Mama też je miała, więc znów myślałam, że to normalne.
Jako dwudziestolatka zmagałam się z trwającym około 5 lat epizodem tycia i odchudzania. Stosując różne diety chudłam, po czym znów tyłam. Nikt nie umiał mi pomóc. Żadne diety nie skutkowały. Prowadziły wręcz do kolejnych dolegliwości zdrowotnych.
To był bardzo trudny czas dla mnie i dopiero zetknięcie się z medycyną chińską na dobre przyniosło zrozumienie tematu i wcielenie jego prawideł w życie.
Dziś rozumiem, czym jest trawienie i jak korzystać z jego potęgi.
Dlatego na moich wyjazdach jedzenie jest wyjątkowe, a uczestnicy czują się po nim wspaniale.
Wiem, jak prowadzić innych, aby i oni mogli czerpać z tego potencjału dla siebie
Przekazuję kwintesencję wiedzy potrzebną do funkcjonowania w zdrowiu.
Co DAJE ten wyjazd
- Odpoczniesz i odprężysz się
- Poruszysz energię w ciele i usprawnisz trawienie
- Pobudzisz Twoje ciało do regeneracji
- Poznasz sprawdzone patenty przywracające dobre trawienie
- Poczujesz lekkość i odzyskasz energię oraz jasność umysłu
- Rozpoznasz własne potrzeby dające Ci zdrowie
- Odkryjesz, co przywraca równowagę Twojemu trawieniu
- Wyciszysz umysł i zaczną puszczać napięcia
- Poznasz inspirujące osoby
Co CZEKA na Ciebie podczas wyjazdu
- trzy ciepłe, wegetariańskie, odpowiednio skomponowane posiłki dziennie harmonizujące i regenerujące układ trawienny + napoje przygotowywane z miłością – wyjątkowe jedzenie, jak podkreślają uczestnicy
- krótka wstępna diagnoza stanu zdrowia każdego uczestnika
- poranny rozruch w sosnowym lesie
- praktyka oddechowa sprzymierzeńcem sprawnego trawienia
- 2 inspirujące warsztaty gotowania potraw wzmacniających trawienie
- wykład o Potędze trawienia – jak funkcjonuje, co go osłabia, a co wzmacnia oraz jak naturalnymi metodami w życiu codziennym utrzymać silny ogień trawienny
- masaż wspomagający trawienie – praktyka
- medytacja / modlitwa / wizualizacja – czyli, jak wzmocnić trawienie poprzez umysł i psychikę
- świeże powietrze i inspirujące towarzystwo
Zaczynamy wczesną kolacją we czwartek, a kończymy obiadem w niedzielę.
Anna Krasucka – prowadząca i autorka warsztatu
Mentorka zdrowia i dyplomowany dietetyk leczniczy wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (absolwentka sygnowana przez francusko – niemiecki „Avicenna Instytut”). Prekursorka warsztatów gotowania dla zdrowia – pierwszy cykl poprowadziła w 2007 r. Uznana w 2021 r. przez Twój STYL za jedną z pięciu liderek zdrowego stylu życia wartych naśladowania.
Anna stworzyła Akademię PIĘĆ SMAKÓW (www.piecsmakow.com.pl), w ramach której inspiruje, edukuje i motywuje w zakresie zdrowego stylu życia, w tym odżywiania.
Od ponad 15 lat prowadzi praktyczne warsztaty gotowania, wyjazdy dla zdrowia, szkolenia dla firm, przedszkoli i szkół oraz konsultuje indywidualnie. Stworzyła holistyczne programy skutecznie wzmacniające zdrowie m.in. Oczyszczający oraz Akademię Zdrowia i Witalności online.
Anna pracuje głównie z kobietami, które pragną zadbać o siebie i podwyższyć swoją jakość życia. W jej warsztatach i szkoleniach do tej pory wzięło udział ponad 12 tys. osób.
Misją Anny jest wszechstronny rozwój i kreowanie swojego życia tak, by cieszyć się nim oraz inspirować i motywować innych do holistycznego i świadomego dbania o siebie, a przez to tworzenia dobrego świata. Wierzy, że dobrze funkcjonujący organizm jest podstawą harmonii w życiu.
Wartości, którymi się kieruje w w codziennym funkcjonowaniu to Zdrowie, Wolność, Miłość, Rozwój i Otwartość. Jej pasją są podróże, natura i taniec.
Jako ekspert występowała w:
Dzień Dobry TVN, Trójce, PIN, Plus, RDC, Twój Styl, Zdrowie, itd.
Zobacz, czego DOŚWIADCZYLI uczestnicy
Serdecznie dziękuję Aniu za wszystko co spotkało mnie na tych warsztatach. Począwszy od miejsca, organizacji, atmosfery, uczestników, prowadzącej 🙂 i dawki bezcennej wiedzy teoretycznej i praktycznej na temat odżywiania, a skończywszy na tym co we mnie zostało do dziś! Ten niesamowity pęd do życia w zgodzie z naturą. Widzę teraz nawet większą potrzebę segregowania śmieci, buduję jeszcze pozytywniejsze relacje z bliskimi oraz innymi ludźmi i bardzo pilnuję się nad wybuchem niekontrolowanych negatywnych emocji. To bardzo wiele, dziękuję przeserdecznie !!!
Te warsztaty pokazały mi, że można żyć wolniej, inaczej i bardziej wartościowo. Byłam tak bardzo wycieńczona, że nie chciało mi się żyć i cieszyć się czymkolwiek i kimkolwiek.
Puściło mnie to wewnętrzne napięcie.
Poznałam ludzi, którzy tak jak ja uważają „że wszystko zależy od nas samych” i dzięki temu wierzę w siebie bardziej. Rozpoczęłam drogę świadomego odżywiania, czytania etykiet, wybierania zdrowych produktów. Trzeba tylko wiedzieć czemu to wszystko służy.
Tę wiedzę odziedziczą z pewnością moje córy.
Utkwiło mi bardzo w pamięci Twoje „zacznij od już, teraz” – za to również Aniu dziękuję. Masz rację, nie ma co tracić czasu na długie wyczekiwanie, trzeba robić to co się da „właśnie dziś”. To BYŁA BEZCENNA RADA.
To działa, to cieszy już, teraz, dziś 🙂 to niebywałe ile można już”.
Wielka dobroć Aniu bije od Ciebie, niechaj wraca ona do Ciebie w zwielokrotnionej formie.
Wielki szacun.
Kasia z Poznania
* * * * *
Po warsztatach czuję się cudownie. Przyzwyczaiłam się do dobrych nawyków i tego się trzymam. Jem jeszcze więcej warzyw, piję herbaty ziołowe, częściej gotuję kasze, szczególnie jaglaną. Schudłam ponad dwa kilo ?
Dziękuję za cudowny czas, magiczną i niepowtarzalną atmosferę oraz zdobytą wiedzę i wskazówki, które wprowadzam w życie. Uczę się cierpliwości w pokonywaniu trudności. Jestem wdzięczna za to, że Cię poznałam.
Magdalena Szczerowoda z Obrazowa
* * * * *
Aniu, ten wyjazd był najwspanialszym prezentem dla mojego ciała i psychiki. Jedzenie było przepyszne, dające uczucie lekkości i energię. Congee i kisiel to dwa dania, które na stałe wprowadzam do mojego jadłospisu. Jajka z kiszonym ogórkiem to jest energia!
Bardzo inspirujące i ważne były dla mnie warsztaty, to właśnie na nich odkrywałam siebie, to dzięki nim powstały pomysły co mogę w moim zabieganym życiu zmienić, żeby było trochę spokojniejsze, żeby zatrzymać się. No i nie mogę pominąć porannej gimnastyki w lesie, świeże powietrze, zapach lasu….. super było tam być.
W drodze powrotnej (byłyśmy w trzyosobowym składzie), planowałyśmy postój na małą kawę, ale to chyba tylko nasz umysł za tym tęsknił, gdyż każda z nas stwierdziła, że nie potrzebuje dodatkowego zastrzyku energii, że nie jest nam potrzebna dawka kofeiny:)
Aniu baaaardzo Ci dziękuję, to był niesamowity czas.
Iwona Lewandowska z Warszawy
* * * * *
Miejsce, w którym gościmy
Wytwórnia Ciszy to kameralne siedlisko leżące 180 km na zachód od Warszawy (autostradą A2 jedzie się do 2 godz.), 145 km na wschód od Poznania i 180 km od Wrocławia. Siedlisko położone jest pod lasem, z dala od wsi, w otoczeniu łąk i pól. Spokój, harmonia i naturalny urok tego miejsca sprawia, że lubią go dzikie zwierzęta, ptaki i ludzie. Miejsce to doskonale nadaje się do głębokiego odprężenia i naładowania pozytywną energią. Brzozówka to oaza natury w samym sercu Polski. Klimat stylowo i ze smakiem urządzonego siedliska wspomaga proces odtruwania organizmu.
Mieszkamy w przytulnych pokojach 2 i 3-osobowych z łazienkami w pokojach oraz z łazienkami na korytarzu (jak w domu).
Cały dom jest do naszej wyłącznej dyspozycji.
Jedzenie przygotowywane dla nas z miłością
Trzy ciepłe i przepyszne posiłki wegetariańskie dziennie przygotowywane z miłością na świeżo wg moich specjalnych zaleceń. Posiłki są odpowiednio skomponowane, aby harmonizować i regenerować układ trawienny + napoje. Jedzenie w Brzozówce jest wyjątkowo smaczne i obfite, jak podkreślają uczestnicy.
Ze względu na pro zdrowotny charakter wyjazdu w czasie całego pobytu nie jest serwowana kawa naturalna, ani herbata z teiną (czarna, czerwona, zielona).
Dojazd
Dojazd we własnym zakresie. Możliwość umówienia się z innymi uczestnikami, którzy jadą autem, na wspólny dojazd (chętnie w tym pośredniczę).
W związku z dużym zainteresowaniem kameralnym charakterem wyjazdu, pod uwagę brane są tylko zgłoszenia potwierdzone zadatkiem w wysokości 500 zł.
Wpłacany zadatek jest bezzwrotny i jest gwarantem rezerwacji miejsca na warsztacie.
Info organizacyjne otrzymasz po przesłaniu formularza zgłoszeniowego. Liczy się kolejność zgłoszeń i wpłat.
Odbuduj potęgę trawienia 🙂
Do zobaczenia w lutym 🙂
Anna Krasucka