Opis
|
Dziecko z definicji to mały człowiek z ogromem energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, alergicznych, słabych i powolnych lub - odwrotnie - nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słabą odpornością i stale nawracające choroby tkj. przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie. To wprost niewiarygodne, że można ten stan rzeczy zmienić w prosty sposób. Wystarczy zmodyfikować sposób żywienia, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił.
Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci to jedna z najlepszych inwestycji w ich przyszłość.
Na warsztatach dowiesz się m.in..:
- jak prawidłowo komponować jadłospis dziecka
- jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
- jak wzmocnić osłabiony układ odpornościowy
- jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
- jak wzmocnić układ trawienny i zniwelować łaknienie na słodycze
- co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
- jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać
Na warsztatach gotowania nauczysz się przygotowywać zdrowe i smaczne potrawy: - bez glutenu - bez nabiału - bez cukru - bez produktów wysoko przetworzonych - bez barwników i konserwantów
Dowiesz się, jak komponować posiłki, aby były pełnowartościowe, zdrowe i smaczne.
W programie warsztatów:
- Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
- Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (3,5 godz.)
|