Data wykładu | 10 lutego 2021 ( środa ) Już się odbył |
---|---|
Osoba prowadząca | Anna Krasucka |
Miejsce | Internet na platformie ClickMeeting |
Opis
![]() |
Kuchnia, w której pachną świeże lub suszone zioła i przyprawy, zachwyca i budzi ciekawość. W takiej kuchni widać, że gospodarze znają się na gotowaniu. Wydobywają aromat i podkreślają wykwintny smak potrawy stawiając kropkę nad i. Dlatego chcąc prowadzić smaczną kuchnię i gotować dla zdrowia, niezbędna jest znajomość różnych ziół i przypraw w praktyce kulinarnej, oprócz popularnej pary jaką tworzą pieprz i sól. Wróć do tradycji Twoich babek i prababek, które doskonale wiedziały, jakie zioła i przyprawy stosować w kuchni, a także przy jakich dolegliwościach zdrowotnych. Twoja kuchnia stanie się zaczarowaną, a domownicy będą chwalić każdy domowy posiłek, po którym poczują się lekko i zdrowo. PLAN WYKŁADU Wykład to kwintesencja wiedzy teoretycznej i praktycznej popartej moim wieloletnim doświadczeniem. Temat Ziół i Przypraw w kuchni jest bogaty i złożony. Jednak przybliżam go w bardzo przystępny i klarowny sposób, co pozwala na dobre zrozumienie zarówno dla osób pierwszy jak i kolejny raz uczestniczących w moich warsztatach. DZIĘKI WYKŁADOWI ZYSKASZ: ZASADY UCZESTNICTWA PROWADZĄCA ![]() Anna Krasucka - doradca żywieniowy, dietetyk TCM Anna Krasucka - doradca żywieniowy, dietetyk TCM Zwolenniczka holistycznego podejścia do człowieka i jego edukacji w zakresie rozumienia własnego organizmu. Jest propagatorką profilaktycznego podejścia do zdrowia i naturalnej diety. Interesują ją zagadnienia długowieczności, sposoby zachowania zdrowia i urody zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej metodami naturalnymi. Założycielka Akademii Odżywiania dla Zdrowia 'Pięć Smaków', w ramach której od lat prowadzi praktyczne warsztaty zdrowego i smacznego gotowania oraz wyjazdy zdrowotne. W swojej kuchni czerpie inspiracje z natury, z polskiej tradycji kulinarnej, z zasad dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej (kuchnia pięciu przemian) oraz swoich licznych podróży (m.in. do Laosu, Kambodży, Indonezji, Tajlandii, Syrii, Jordanii, Izraela, Tanzanii). Prowadzi szkolenia dla firm, w szkołach i przedszkolach na temat zdrowego odżywiania. W Warszawie prowadzi konsultacje indywidualne. Jest absolwentką "Dietetyki Leczniczej wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej" sygnowanej przez francusko - niemiecki "Avicenna Instytut". Ukończyła 1,5 roczne, pełne podstawowe szkolenie medycyny chińskiej w kierunku diagnozowania, czytania z twarzy, dietetyki oraz akupunktury. Swoją edukację dietetyczną ciągle kontynuuje (wiedza jest potężna i ogromnie interesująca) m.in. w zakresie medycyny żywienia (badania naukowe wskazujące na skuteczność leczenia dietą). Jako ekspert w zakresie odżywiania dla zdrowia jest autorką popularnych artykułów w czasopismach o tematyce zdrowotnej, bywa także gościem w radiu i TV. |
Poziom trudności | dla wszystkich |
Cena | 200 zł/os. Kup dostęp online |
Najbliższe terminy |
|
---|---|
22.04 - 25.04 | Po energię wiosny - wyjazd |
19.05 - 23.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę |
17.06 - 20.06 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
24.07 - 31.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem |
31.07 - 07.08 | Moc regeneracji z natury - wyjazd |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.