Akademia » Artykuły » Ziołowe kwiaty

Ziołowe kwiaty



Ziołowe Kwiaty
Są delikatne, różnobarwne i takie piękne. Zachwycają mnie co roku na nowo swoim wdziękiem i właściwościami.
Zazwyczaj kojarzą nam się z wazonem i ozdobą domu przez kilka dni. Jednak w moim domu ziołowe kwiaty są w sezonie codziennością. Znajduję dla nich różne zastosowanie dla zdrowia.

Napary kwiatowe z np. rumianku, stokrotki, głogu - 1 łyżka kwiatów zalej 1 szklanką wrzątku, parz ok. 20 min. Napar rozluźni, wyciszy, oczyści, wzmocni układ krwionośny.

Toniki kwiatowe z np. bzu lilaka, nagietka, kasztanowca - kwiaty zaparz j.w. przez 2-3h, przecedź i dolej 1 łyżkę octu jabłkowego. Tonik odświeży i rozjaśni skórę, odżywi, nawilży.

Jadalne dekoracje kwiatowe do ciast, deserów, sałatek, omletów, zup itd. Tu płatki nagietka na cieście czekoladowym.

Octy kwiatowe - kwiaty zalej octem jabłkowym i odstaw na 2-3 tygodnie do naciągnięcia. Świetne do sałatek, zup, past.

Konfitury kwiatowe np. z fiołków wonnych, płatków róży, robinii akacjowej - kwiaty utrzyj z miodem lub cukrem brązowym. Przepyszne do ciast i deserów.



Kwiatowego weekendu w naturze ❤️

Tekst: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Najbliższe terminy

26.11
-
29.11
Odzyskaj energię naturalnie
04.02
-
07.02
Potęga trawienia
24.07
-
31.07
Rodzinne wakacje nad jeziorem
31.07
-
07.08
Moc regeneracji z natury

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2020 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.