Wodę zagotuj, dodaj mleko, potem pieprz, sól i umyty i pokrojony szczaw. Pogotuj ok 5-7 minut. Odstaw z ognia.
Wlej mieszając roztrzepane jajka (powstaną takie farfocle, jak ja to mówię :) i zupa gotowa.
Zupa jest moim przysmakiem, gdy przychodzi wiosna. Wtedy czym prędzej wybieram się do lasu lub na łąkę w poszukiwaniu pierwszych listków młodego szczawiu. Zupka uspakaja rozgrzaną na wiosne wątrobę. Gości w moim domu kilka razy w czasie wiosennym, a znajomych zaskakuje swą prostotą i smakiem. Pycha.
Życzę Smacznego i na Zdrowie :)
Najbliższe terminy |
|
---|---|
20.01online | Pięć Przemian od podstaw |
04.02 - 07.02 | Potęga Trawienia - wyjazd |
10.02online | Zioła i przyprawy w kuchni |
18.03 - 21.03 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
17.06 - 20.06 | Magiczny wyjazd oczyszczająco - odmładzający |
24.07 - 31.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem |
31.07 - 07.08 | Moc regeneracji z natury - wyjazd |