1/2 kg soczewicy zalać zimną wodą, zagotować, odlać wodę, zalać świeżą wodą i gotować 10 min.
do 3 litrów wrzątku wsypać szczyptę tymianku,
dodać 3 duże marchewki i 2 duże pietruszki pokrojone na ćwiartki,
3 duże cebule przekrojone na pół, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczkę imbiru i kolendry, 1/3 łyżeczki chili oraz 1 łyżeczkę kminku mielonego
dodać soczewicę z wodą, w której się gotowała, łyżeczkę soli, sos sojowy i gotować do miękkości warzyw
Wyjąć jarzyny pozostawiając 1 marchewkę, 1 pietruszkę, 1 cebulę i zmiksować
dodać sok z cytryny i zieloną pietruszkę
szczyptę majeranku
łyżeczkę masła
Podawać z grzanką czosnkową.
Smacznego :)
Zupę tę podaję u siebie w restauracji "Prowansja".
Najbliższe terminy |
|
---|---|
19.05 - 22.05 | Ziołowy wyjazd majowy w naturę - 1 OSTATNIE MIEJSCE |
02.06 - 05.06 | Magiczne Oczyszczanie i Odmładzanie |
23.07 - 30.07 | Rodzinne wakacje nad jeziorem - OSTATNIE MIEJSCA DLA 3 RODZIN |
30.07 - 06.08 | Moc regeneracji z natury |
Dowiesz się o moich inspirujących warsztatach, wyjazdach i nowościach.