Składniki
  • ½ kg truskawek
  • domowy mus gruszkowy
  • cynamon
  • sól
  • mięta
  • mleko kokosowe
  • płatki róży do ozdoby
Sposób przygotowania

Truskawki przekrój na pół, wrzuć do garnka, postaw na ogień i doprowadź do zagotowania. Dodaj mus gruszkowy, cynamon i sól. Gotuj ok 5 min.
Miętę drobno posiekaj i połóż na spód miseczki, w której będziesz serwować truskawki.
Truskawki włóż do miseczki, polej 2 łyżkami mleka kokosowego i przyozdób płatkami róży.

Truskawki są smaczne zarówno na surowo jak i podgotowane. Ten deser dedykuję szczególnie osobom, którym wiecznie zimno oraz tym z osłabionym układem trawiennym. Dlaczego? Gdyż te osoby wręcz unikają surowych truskawek, bo źle się po nich czują. A proces przetworzenia termicznego powoduje, że są one lżej strawne 🙂
Poza tym deser Truskawki na mięcie cudownie nawilża, co szczególnie potrzebne nam jest przy upalnym lecie.

Życzę Smacznego i na Zdrowie 🙂

Autor
Anna Krasucka

Udostępnij ten wpis
FacebookTwitterEmailPinterest

Zobacz też inne przepisy

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments