Akademia » Przepisy » Przepis na jajecznicę po meksykańsku

Przepis na jajecznicę po meksykańsku

  • masło
  • szczypiorek
  • 2 jajka
  • pieprz
  • sól
  • 1 pomidor
  • rukola


Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię włóż masło, dodaj pokrojony szczypiorek i chwilę podduś.
W misce porządnie roztrzep jajka i wlej je na patelnię. Popierz, posól i dodaj pokojonego pomidora.
Delikatnie mieszaj, aby jajecznica się nie przypaliła, a pomidory nie do końca rozwaliły.

Gotową jajecznicę przełóż na talerzyk, po wierzchu posyp posiekaną rukolą :) i gotowe :)

MOJE ŚNIADANIE w innym wydaniu niż co dzień :) - pycha, u nas króluje tylko w sezonie letnim ze względu na składniki :)

Wiele lat temu, w 1994 rok byłam w odwiedzinach u znajomej, której mama jest Meksykanką i to ona uraczyła mnie tak cudowną potrawą. Nie znałam połączenia jajecznicy z pomidorami. Smak zapamiętałam na zawsze i od lat latem robię właśnie taką jajecznicę - lekką, sytą i odświeżającą :) A na cześć mamy Meksykanki, nazwałam tę potrawę jajecznicą po meksykańsku.

Uczestnicy warsztatów często pytają, jak zrobić smaczną jajecznicę wg kuchni pięciu przemian. Ano tak, jak podałam w przepisie. Jeśli jajecznica jest bez pomidorów, to kończę na soli i już, bez ortodoksji :)

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)


Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2017 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.