Składniki
- 4 łyżki płatków owsianych (do uprażenia
- wrzątek, ok. 1/2 szklanki
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 1 łyżka płatków migdałów
- 3-4 suszone daktyle
- 2 płaskie łyżeczki suszonej lawendy
- plasterek imbiru
- woda
Sposób przygotowania
Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, dolać wrzątek, wsypać pokruszone orzechy, migdały i pokrojone daktyle. Dodać imbir i lawendę. Dolać wodę, jeśli uprzednio dolany wrzątek został wchłonięty przez płatki i owoce.
SMACZNEGO 🙂
Komentarz autorki 🙂
Mam nowy przepis! sam się ułożył, bo mój przyjaciel wrócił z Prowansji i przywiózł woreczek suszonej lawendy mówiąc, że jadł lawendowe lody i inne lawendowe rzeczy. wytrzymałam do śniadania i oto co wyszło (słodko- wytrawne, dobre..)
Autor
Magdalena Grenda - uczestniczka moich warsztatów