Akademia » Przepisy » Przepis na kawę zbożową / orkiszową

Przepis na kawę zbożową / orkiszową

  • ½ l wody
  • 2 łyżki kawy zbożowej (nie instant)
  • troszkę miodu
  • szczypta cynamonu (może być w proszku lub kora)
  • 2 plasterki świeżego imbiru
  • kilka ziarenek kardamonu
  • sok z cytryny


Sposób przygotowania

Zagotuj wodę i dodaj kawę zbożową, następnie dodaj troszkę miodu, po chwili sporą szczyptę cynamonu, imbir i kardamon. Gotuj ok. 20 min. Na koniec dodaj kilka kropli zimnej wody i kilka kropli soku z cytryny.
Przecedź przez sitko. I kawa wg pięciu przemian gotowa :)

Pycha z odrobiną mleczka migdałowego lub kokosowego. Kawę wg pięciu przemian pijam na dobranoc lub gdy rozkoszuję się dobrą muzyką przy świecach :) Świetnie rozgrzewa, też z rana.

Życzę Smacznego i na Zdrowie :)


Autor przepisu: Anna Krasucka
Drukuj stronę
Bądź na bieżąco
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktywnościach Akademii, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Wyślij

Możesz również dodatkowo podac imię i nazwisko:

Warsztaty jako prezent

Zrób prezent najbliższym. Podaruj warsztat gotowania!

  Klienci Akademii


  • Nokia Siemens Networks
  • IKEA
  • IMPEL
  • Joga w Parku
  • Polska Akcja Humanitarna
  • Dom Kultury Śródmieście
  • NZOZ Carolina Medical Center
  • SAS Business Analytics software

Copyright © 2007-2017 Anna Krasucka PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia. Wszelkie Prawa Zastrzeżono. Zawarte na tej stronie treści stanowią prawo autorskie. Logo PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia jest zastrzeżonym znakiem towarowym.