Składniki
  • oliwa
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • majeranek / tymianek
  • sól
  • 4 garście szpinaku
  • 4 garście listków pokrzywy
  • kilka łyżek wrzątku
Sposób przygotowania

Do garnka lub na patelnię, w której będziesz dusić pokrzywę ze szpinakiem, wlej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę, a po zeszkleniu i czosnek, dodaj pieprz, majeranek / tymianek, sól i grubo pokrojony szpinak oraz drobno pokrojone listki pokrzywy. Dodaj jeszcze kilka łyżek wrzątku i duś ok. 5 minut pod przykryciem. Gotowe danie można posypać świeżym koperkiem.

Wiosenne duszone zieleniny uwielbiam z sadzonym na miękko jajkiem lub z ziemniakami. Lekkie, odżywcze i szybkie w przygotowaniu.

Zachęcam do przeczytania artykułu o zdrowotnych właściwościach pokrzywy.

Życzę Smacznego i na Zdrowie 🙂

Autor
Anna Krasucka

Udostępnij ten wpis
FacebookTwitterEmailPinterest

Zobacz też inne przepisy

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments